Вукосављевић: Медијска стратегија у интересу грађана и струке

Јавност Србије, медијска удружења, електронски и штампани медији, ишчекују доношење Медијске стратегије, која је требало да буде усвојена и објављена још у априлу.

Међутим, ни после четри месеца од најаве, коначна верзија Стратегије није позната. Министар културе и информисања Владан Вукосављевић оценио је да се ради о сложеном процесу, и додао да стратегија треба да буде израђена у интересу грађана и струке.

Посао око финализације текста Медијске стратегије преузео је кабинет премијерке Ане Брнабић, која је прошле седмице изјавила да ће рад на Медијској стратегији бити транспарентан.

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, наводи да Медијска стратегија још увек није усвојена, јер је потребан темељан и свеобухватан рад на изради документа у који су укључени представници државе, медија, удружења.

Кабинет председнице Владе преузео је тај посао у сарадњи са медијским Удружењима и члановима Радне групе коју је оформила Влада. Министар Вукосављевић каже да очекује да ће веома брзо бити усвојена.

На изради документа учествује велики тим, сачињен од експерата, представника академске заједнице, међународних организација, организације цивилног друштва, медија.

Радио телевизија Крагујевац претрпела је огромну штету после неуспеле приватизације а наставила је са радом после спроведеног социјалног програма, уз подршку великог броја грађана који су потписали петицију о њеном опстанку што је подржала и држава.

Ослоњена на информативни програм, продукција коју остварују запослени у РТК, намењена је гледаоцима из градске средине и околним општинама.

Од прошле године програм РТК може се пратити преко интернет платформе који је за непуних 12 месеци забележио изузетну посећеност, а велики број гледалаца прати нас са других континената.

Мишљења око текста Медијске стратегије у српској јавности и даље су подељена, а представници државе наглашавају да је од пресудног значаја да се донесе у интересу свих грађана и пронађе компромис за све актере на медијској сцени Србије.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *