Вуловић транспорт 15 година у Крагујевцу

Kомпанија “Вуловић транспорт” у систему јавног градског превоза у Крагујевцу ради већ петнаест година.

Подесећамо, да 2003. годне тадашњи превозник “Аутосаобраћај” којег данас више нема није био у стању да испуни возни ред.

Тако је “Вуловић транспорт” победио на тендеру и ушао у јавни градски превоз са 9 возила.

Јавни превоз ова фирма данас обавља са возним парком од 28 аутобуса.

Велику подршку овом предузећу последње деценије пружа белоруска фирма “Маз” која се крагујевачком превознику за успешну сарадњу одужила престижним признањем – почасног конзула те земље у Србији.

Власник је компаније “Вуловић транспорт”, Зоран Вуловић последњих 15 година обавља јавни градски превоз у Крагујевцу.  Сада и у Краљеву.

У склопу компаније су и две гасне станице. Фирма производи и монтира камионе у сарадњи са белоруском компанијом “Маз”, однедавно и тролејбусе.

Развили су сопствени модели аутобуса и успешно сарађују са белоруском компанијом. Наш саговорник је од 2013. године почасни конзул Републике Белорусије у Србији.

Аутобуси којих има 28 су у добром стању и комплетно климатизовани. Ова компанија свакодневно ради на побољшању аутобуског превоза.

Планови компаније “Вуловић транспорта”, се односе на ширење капацитета јер су прошле године купили 5 камиона за сопствене потребе.

С’обзтиром на то да имају све лиценце за Међународни путнички и теретни саобраћај, ове године активираће тај посао. Приоритети су тржишта Русије и Белорусије.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *