За бољи статус особа са инвалидитетом

За програме рада организација и удружења особа са инвалидитетом из Градског буџета биће издвојено око 8,2 милиона динара.

То је била једна од тачака дневног реда данашње седнице Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом, на којој се, између осталог, говорило и о приоритетним активностима за ову годину.

Седница Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом почела је минутом ћутања чиме је одата почаст недавно преминулом дугогодишњем председнику удружења параплегичара и квадриплегичара Милану Грбовићу.

Ово је била прва седница Савета у овој години, на којој је било речи о планираним активностима за 2018 годину.

Приоритети се односе на статус и функционисање удружења која треба да буду оспособљена да могу да решавају деликатна питања која се тичу живота и рада особа са инвалидитетом.

Чачак, Димитровград, Параћин, Шабац и Крагујевац изабрани су у оквиру јавног позива за јединице локалне самоуправе за учешће у двогодишњем Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану, који са 8,5 милиона евра финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм уједињених нација.

Одабране партнерске општине и градови имаће прилику да искористе бесповратна финансијска средства у износу од пола милиона евра за финансирање пројеката од јавног интереса које еће да спроводе ОЦД у наредне две године.

Посебна пажња биће посвећена пројектима који доприносе оснаживању жена, младих и других друштвено маргинализованих група.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *