За бољу безбедност ученика у саобраћају

Трибина „На матуру без аутомобила“ у организацији Средње стручне школе и Агенције за безбедност саобраћаја одржана је у просторијама ове школе.

Предавање је намењено матурантима у циљу спречавања управљања возилом у алкохолисаном стању.

Трибини су присуствовали представници полиције, Агенције за безбедност саобраћаја, али и Славиша Савић, на чијем примеру су ученици могли да науче које су последице саобраћајних незгода.

У сезони матура, матуранти се лако одлуче да управљају аутомобилом, иако немају велико искуство.

Врло често је, млади возачи возе и под дејством алкохола, па је поражавајућа статистика да је, у претходној години, изгубљено чак 109 младих живота.

Тим поводом, Средња стручна школа покренула је акцију подизања свести младих да не возе под дејством алкохола.

Да би увидели колике су последице саобраћајних незгода, ученицима се обратио и Славиша Савић који је након саобраћајне несреће, у својој 17-тој години остао у инвалидским колицима.

Пројекту се прикључила и Агенција за безбедност саобраћаја која је припремила симулаторе, како би ученицима показала које ризике носи вожња под дејством алкохола.

Учесници трибине апеловали су на ученике да не користе возило док су у алкохолисаном стању, да позову родитеље и да не седају у аутомобил са особама које су видно алкохолисане.

Напомињу да успомене са матуре треба да се памте за цео живот као најлепше и да живот нема цену.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *