За Дан града додељена награда Ђурђевдански венац

Установа културе „Кораци“ и редакција часописа „Дечје искре“ у сарадњи са Домом омладине организовале су на Тргу војводе Радомира Путника програм у оквиру обележавања Дана града.

Након представе коју су извели чланови Драмског студија уручене су награде ауторима најбољих радова на конкурсу „Ђурђeвдански венац“.

Чланови Драмског студија Дома омладине су на Тргу војводе Радомира Путника извели представу „Мачак у чизмама“ у режији Александра Петковића, која је на редовном репертоару овог драмског студија.

Установа културе „Кораци“ и редакција „Дечјих искри“ и ове године расписале су литерарни конкурс за децу школског узраста на тему која се односи на град Крагујевац.

Поводом Дана града уручена је награда Ђурђевдански венац која је установљена прошле године.

Ове године фокус је био на основцима па су тако учесници били подељени у две категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда.

Циљ конкурса је да млади што више науче о свом граду као и о  догађајима који су обележили његову историју.

Награђени аутори имали су прилику да на Тргу војводе Радомира Путника пред публиком прочитају своје радове.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *