За десетак дана очекује се ублажавање мера против ковида

Уколико за десетак дана буде смањен број оболелих од ковида, пункт за масовну вакцинацију антиковид вакцинама у Школи за децу са сметњама у развоју “Вукашин Марковић“ биће пребачен у Здравствену амбуланту број 4.

Од наредне недеље са радом поново почињу  и сеоске амбуланте које су до сада биле затворене.

Последњих неколико дана број пацијената са симптомима инфекције корона вируса мањи је него претходних неколико недеља.

Подаци Института за јавно здравље показују да Крагујевац излази из таласа короне, јер је јуче од 550 прегледаних позитивно било 127 пацијената.

Ово је драстично мањи број оболелих, него пре петнаестак дана, када је било и више од 300 заражених дневно.

Док се у Србији стручњаци и даље противе укидању епидемиолошких ограничења, у неким земљама су укинуте све мере, уз констатацију да  сада све зависи од личне одговорности.

Када је реч о вакцинацији, у Крагујевцу је евидентан мали одзив.

Од 40 вакцинисаних у току дана, само 10 прими прву дозу, док 30 долази по бустер или трећу дозу.

Пошто се број грађана који се одлучују на имунизацију смањује, размишља се да се у наредних десетак дана вакцинални пункт из Школе за децу са сметњама у развоју Вукашин Марковић премести у Здравствену амбуланту број 4.

Амбуланта број 1 још раније је изашла из ковид система и наставила рад са нековид пацијентима.

Ковид амбуланта у згради  АТД-а, као и она у Заводу за здравствену заштиту радника Застава настављају да збрињавају пацијенте са сумњом на инфекцију коронавирусом, али ће радити са мањим бројем лекара.

Уколико број новозаражених настави да се смањује и наредних дана, једна од мера биће и отварање амбуланти на сеоском пчодручју од наредне недеље.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.