За еколошке пројекте град Крагујевац издваја 2,5 милиона динара

Конкурс за расподелу средстава за пројекте удружења из области заштите и унапређења животне средине расписан је 25. фебруара, а еколошка удружења своје пројекте могу да предају до 12. марта.

Заштита ваздуха, воде, управљање отпадом, заштита од буке, ублажавање климатских промена неке су од тема овогодишњег јавног конкурса за доделу средстава за подстицање пројеката из области заштите животне средине и одрживог развоја.

За суфинансирање или финансирање еколошких програма и пројеката у овој години, град Крагујевац је определио 2,5 милиона динара.

Унапређење заштите животне средине кроз јачање свести јавности о значају заштите животне средине, едукацију и информисање јавности, битне су области, чуло се на јавној расправи, на којој су учествовале заинтересоване организације цивилног друштва.

Приоритетне области које треба да се нађу у фокусу пројеката који ће бити реализовани у овој години су заштита природних вредности, ублажавање климатских промена, спровођење Архуске конвенције, али и промоција зелене економије.

Спровођење конкретних активности на решавању појединачних локалних проблема као што су акције чишћења, садње, уређења и оплемењавања простора и друге кампање такође треба да допринесу заштити и унапређењу животне средине у Крагујевцу.

Све акције морају да буду у складу са Локалним еколошким акционим планом града Крагујевца и Стратегијом одрживог развоја града и Шумадије и Поморавља.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.