За истраживаче 60 милиона динара

Фонд за иновациону делатност расписао је јавни позив за нови програм под називом „Доказ концепта“, кроз који ће доделити 60 милиона динара за истраживаче.

Сви заинтересовани истраживачи којима је потребна подршка да докажу да ће из истраживања настати нови производ за којима постоји потреба на тржишту, могу поднети пријаву до 18. новембра.

Фонд за иновациону делатност препознао је потребу за подршком иновацијама од најранијих фаза развоја.

„Доказ концепта“ је нова услуга кроз коју се пружа финансијска и менторска подршка за утврђивање настанка новог производа, процеса или технологије са комерцијалним потенцијалом.

Кроз „Доказ концепта“ истраживачи из научно-истраживачких организација могу добити менторску и финансијску подршку у износу од два милиона 400 хиљада динара по пројекту, како би се утврдиле техничке карактеристике и тржишна примена новог производа, процеса или технологије који развијају у свом истражовању.

Сви заинтересовани истраживачи могу поднети пријаву до 18. новембра, на порталу Фонда за иновациону делатност.

Могу се пријавити пројекти из свих области науке и технологије, укључујући и друштвено-хуманистичке науке и уметност.

Захтеве подносе научно-истраживачке, али и све организације које су акредитоване за ову делатност, при чему оне могу бити и у приватном власништву.

Новац за спровођење ова два јавна позива обезбеђен је из републичког буџета, а кроз „Пројекат унапређења конкурентности и запошљавања“.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.