За јавне радове у Крагујевцу више од 1,6 милиона динара

У оквиру мера активне политике запошљавања које партнерски реализују град Крагујевац и Национална служба за запошљавање,

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац почело је са спровођењем јавних радова на којима су ангажовани незапослени
са евиденције Националне службе.

Једна од активности односи се на постављање нових клупа на у меморијалном комплексу Шумарице.

За спровођење јавних радова град Крагујевац и Национална служба за запошљавање издвојили су више од 1,6 милиона динара.

Планирано је ангажовање 39 незапослених особа са инвалидитетом у области социјалне заштите и хуманитарног рада, културних делатности, одржавања и заштите животне средине.

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац поставиће 17 нових клупа на територији меморијалног коплекса Шумарице, као и три стола са по две клупе.

На територији Шумадијског округа на јавним радовима у трајању од четири месеца биће ангажовано и 75 особа са инвалидитетом.

Предвиђена је реализација 21 пројекта и још три у неразвијеним општинама.

Да би се укључили у јавне радове, незапослени треба да се обрате својим саветницима из Националне службе, који ће на основу захтева извођача радова, одабрати одговарајуће кандидате и предложити их послодавцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *