За мере активне политике запошљавања 7 милиона

За спровођење мера активне политике запошљавања, Крагујевац је за ову годину определио седам милиона динара.

Спровешће се три од шест расположивих мера и то за: јавне радове, субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих особа.

Уколико ресорно министарство одобри предвиђених 5,7 милиона динара, буџет за финансирање мера активне политике запошљавања износиће 12,7 милиона динара.

Поред већ познатих мера попут субвенција за запошљавање или јавних радова, ове године биће уведене нове мере, које се односе првенствено на младе људе.

Уколико ресорно минстарство одобри предвиђена средства, постоји могућност за доделу 21 субвенције за самозапошљавање, за које би било издвојено 4,4 милиона динара.

Када је реч о јавним радовима, на период од три или четири месеца, биће ангажовано 29 лица, зашта је издвојено 3,4 милиона динара.

Доделиће се и 32 субвенције приватним послодавцима за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих лица, а за то је планирано близу 4,9 милиона динара.

Кроз јавне радове, субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених из категорије теже запошљавих лица, у овој години биће радно ангажоване 82 особе.

Рок за аплицирање за суфинансирање активних мера политике запошљавања истиче 20. фебруара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *