За мере популационе политике 22,9 милиона

Крагујевцу је, за ублажавање економске цене подизања детета, усклађивање рада и родитељства и едукацију из области популационе политике, а на основу јавног позива, из буџета одобрено 22,9 милиона динара.

Уговором о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике локалних самоуправа у Србији у 2019. години, који је потписан у Београду, град се обавезује да на име суфинансирања тих мера обезбеди нешто више од четири милиона динара.

У оквиру мера за усклађивање рада и родитељства, између осталог, предвиђена је набавка и уградња кухиње у вртићу „Бамби“ укупне вредности 15 милиона динара.

У оквиру пакета мера Пут ка здравом материнству биће финансирана набавка 4Д ултразвук апарата у износу од 5,2 милиона динара, док ће у оквиру мера Очување и унапређење репродуктивног здравља бити набављен путнички аутомобил, дигитални колпоскоп и два микроскопа, вредности близу два милиона динара.

Захваљујући одобреним средствима биће набављено и шест професионалних машина за прање суђа за потребе предшколских установа за чију је куповину опредељено 3,6 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *