За несавесне трговце ригорозне казне

Увођењем ванредног стања и полицијаског часа који почиње у 17 сати, радно време продавница у Крагујевцу је редуковано.

Комунална испекција и комунална полиција свакодневно на терену проверавају да ли послодавци поштују прописано радно време али и упозоравају грађане да поштују правила и држе одстојање као превентиву од преношења коронавируса.

По мишљењу стручњака поред избегавања излажења из куће једна од превентива против ширења коронавируса је и строга дисциплина у понашању на улици, продавницама и банкама.

Основне мере заштите грађана су ношење рукавица и маски и држање одстојања од најмање два метра између људи.

Трговци би поред овог реда у својим радњама, требало да обезбеде и све дезинфекционе мере заштите потрошача.

Један од ретких трговинских ланаца који поштује све прописане мере у свим објектима у граду је Трнава промет.

Продавнице и фирме које раде са странкама углавном поштују правило да на 4 квадратна метра може да буде само једна особа.

Ова правила се по речима Веселина Јакшића координатора инспекцијских послова и комуналне полиције поштују у већини случајева, док су спорадична одступања, забележена пре свега на периферији града.

Комунална инспекција и Комунална полиција до краја ове и у наредној недељи појачаће контролу свих трговинских објеката у Крагујевцу како би прописана правила била испоштована на целој територији града, а у циљу заштите становништва.

Трговинске радње које не поштују мере Владе Србије и Града Крагујевца о заштити од коронавируса, биће ригорозно кажњаване односно против одговорних лица биће поднете прекршајне пријаве.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *