За одржавање зелених површина 78 милиона динара

За одржавање око милион и 700 хиљада квадратних метара јавних зелених површина у Крагујевцу планирана су средства у износу од 78 милиона динара.

Поред паркова у граду, зелених појасева око водотокова и неуређених зелених површина, у програму редовног одржавања ове године су први пут и зелене површине на гробљима.

Сектор Зеленила при Јавно комуналном предузећу Шумадија у овој години потписао је уговор са градом вредан 78 милиона динара за одржавање јавних зелених површина.

Поред Великог, Малог и Креативног парка, у програму редовног одржавања налазе се парк, шума и језеро у Шумарицама, Спомен парк Шумарице, зелени појасеви око водотокова реке Лепенице, Сушички и Ердоглијски поток.

У плану је, као и сваке године, одржавање неуређених зелених површина поред саобраћајница.

И ове године радиће се на реконструкцији дрвореда. У склопу тога биће обновљени засади у Великом парку са засађених 150 нових садница.

За одржавање 50 километара дрвореда, садњу и подизање нових садница издвојено је 4 милиона динара.

Током 2019. године одржаваће се и 25 километара живе ограде. Осим тога, за уништавање амброзије опредељено је 4 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *