За пољопривреднике 1,3 милиона динара

Градско веће је на недавно одржаној седници донело Одлуку о објављивању јавног позива за пријаву предлога програма намењеног удружењимa и организацијамa кoje сe баве пољопривредoм, како би конкурисали за средства из буџета града Крагујевца за 2018. годину.

Расположиви износ средстава за ову намену је милион 300 хиљада динара а максимални износ који може бити додељен једном удружењу је 400 хиљада динара. Крајњи рок за подношење пријаве је 1. децембар.

Предлог програма може поднети Удружење које по правилу има седиште на територији Града Крагујевца и испуњава услове: да је регистровано у складу са законом, да је директно одговорно за припрему и реализацију програма који предлаже, да је програме за које је раније аплицирало и добило средства из градског буџета успешно реализовало, да је оправдало добијена средства.

Програми и пројекти за које аплицирају удружења која се баве пољопривредом организовани су у циљу подстицајних мера како би се унапредила пољопривредна производња.

Документација за подношеље предлога програма у области пољопривреде може се преузети на интернет страници Града или лично у Градској управи за привреду, Одељења за пољопривреду у канцеларији 406 радним данима од 8 до 15 сати.

Крајњи рок за подношење предлога програма је 1. децембар а сва обавезна пратећа документација мора бити достављена у једном пакету или коверти.

Прелиминарну листу одобрених програма утврдиће комисија која спроводи конкурс, док ћe Градско веће најкасније до 30. децембра донети одлуку о корисницима средстава.

Уговори са удружењима из области пољопривреде чији су програми прихваћени биће закључени до 31. јануара наредне године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *