За предлоге средњошколаца из градског буџета пет милиона динара

Из градског буџета за 2022. годину опредељено је 5 милиона динара за куповину мобилијара или опреме, коју су као неопходну предложили ученици крагујевачких средњих школа.

Десет средњих школа добијају по 500 хиљада динара за те намене.

Другу годину за редом, ђачки парламетни активно учествују са предлозима у креирању дела буџетских средстава која су намењена школама на подручју града.

Ученици Прве крагујевачке гимназије искористили су прилику да својим предлозима уреде простор у школи који им је најпотребнији.

Они су ове године, пажњу усмерили на отворен простор, дворишта унутар крила школе.

Ученици Прве крагујевачке гимназије и прошле године су активно учествовали у конкурисању за средства из градског буџета, тада су као приоритете одредили уређење свлачионице и уградњу ормарића.

Ђачки парламент Средње стручне школе, на основу највише исказаних гласова ученика определио се за уређење ентеријера.

У претходној и буџетској и школској години, ученици крагујевачких средњих школа су добили средства и искористили их за побољшање услова у својим школама.

Међу предлозима доминирали су: куповина намештаја, уређаја за ит кабинете, замена столарије и куповина клупа за дворишни простор, јер највише значе за дружење између часова.

Упознати са идентичном процедуром, и ове године Градској управи упутили су изгласане предлоге.

Према речима директора средњих школа, прошле године врло брзо по усвајању буџета, школама је извршен пренос новца за намене које су одредили ученици.

Очекивања су да и почетком следеће године, средњошколци добију новац из градске касе за своје приоритете, а буџет за ове намене у 2022. години је 5 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *