За програм Ђачке кухиње издвојено 18 милиона динара

Градско веће на седници одржаној 6. фебруара дало је сагласност на закључење Уговора о реализацији права на ужину у Ђачкој кухињи, како би се пружила подршка ученицима основних школа из социјално угрожених породица.

Град се уговором обавезује да обезбеди до 3000 школских ужина у трајању од 180 дана у току календарске године.

Укупна цена програма Ђачке кухиње у 2018. години износи 18 милиона динара.

Сагласност је дата и за закључење Уговора о реализацији права на бесплатан оброк у народној кухињи.

То подразумева топли оброк дневно или пакет намирница за кориснике новчане социјалне помоћи и друга лица која се налазе у стању социјалне потребе, а на основу налаза и мишљења Центра за социјални рад.

Бесплатан оброк се дистрибуира на више локација у граду, шест дана у недељи. Укупна цена Програма народне кухиње у 2018. године износи до 19,3 милиона динара.

Граско веће дало је сагласност и на закључење Уговора о реализацији Програма рада Црвеног крста у области здравствене заштите у вредности до 3,2 милиона динара, који поред осталог подразумева промоцију здравља, организовање, обучавање и припремање екипа за прву помоћ, бригу о старима, популаризацију доборовољног давалаштва крви, доставу хране болесним, старим, непокретним и полупокретним лицима из руралних средина.

Градско веће донело је одлуку о остваривању права на повлашћену вожњу у јавном градском и приградском превозу путника у изузетним нарочито оправданим случајевима за 608 лица којима су за 2018. годину одобрене бесплатне карте.

Закључак ће бити објављен на огласној табли органа града и Градске агенције за саобраћај.

Чланови већа дали су сагласност на закључење Уговора о финансирању повлашћене паркинг карте са особе са инвалидитетом и друга лица на јавним паркиралиштима.

Средства за релаизацију уговора у износу до 500 000 динара планирана су Одлуком о буџету.

Градско веће донело је Програм распореда средстава за рад Канцеларије за младе у текућој години у износу од 1,4 милиона динара.

На седници је утврђен и предлог одлуке о вршењу оснивачких права над спротским привредним друштвима “Крагујевачки ватерполо клуб Раднички“ и “Рукометни клуб Раднички 1964“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Извор: kragujevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *