За прва три месеца ове године мање саобраћајних незгода у односу на исти период 2023.

За прва три месеца 2024. године догодио се мањи број саобраћајних незгода у односу на исти период прошле године.

Највећи број саобраћајних незгода у 2023. години био је у Улици Краљевачког батаљона – 36 и у Булевару Краљице Марије – 33.

Саобраћајна полиција Полицијске управе у Крагујевцу обавља редовну и појачану контролу саобраћаја са акцентом на оне прекршаје који су најчешћи утицајни фактори саобраћајних незгода, пре свега са настрадалим лицима.

У прва три месеца ове године забележен је мањи број саобраћајних незгода у односу на претходну годину, број незгода смањен је за 22 на територији града.

Како наводе у Саобраћајној полицији Крагујевац, мере контроле саобраћаја, као и законске одредбе имају ефекта.

Највећи број саобраћајних незгода у Крагујевцу током прошле године догодио се у Улици Краљевачког батаљона и у Булевару Краљице Марије.

Изменама закона о саобраћају власницима аутомобила возило може да се у контроли саобраћаја одузме привремено или трајно уколико се затекне возач да је учинио тежи прекршај, који је у претходне две године правоснажно осуђиван за два таква или за два тежа прекршаја.

Посебан акценат у превенцији саобраћајних незгода ставља се на децу као важне учеснике у саобраћају, кроз едукације у школама и кроз вежбе на терену.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *