За социјално иновативне пројекте близу пола милиона евра

Рок за подношење пријава за социјално иновативне пројекте које финансира Влада Швајцарске кроз програм Swiss Pro, истиче 3. августа, до када заинтересоване организације цивилног друштва и локалне самоуправе могу предложити пројекте усмерене на потребе рањивих социјалних група.

Позив за овај конкурс упућен је и крагујевачком невладином сектору као и локалној администрацији.

Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Укупна вредност фонда за подршку социјално иновативним пројектима износи 420 хиљада евра.

Програм подршке Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss Pro допринеће побољшању квалитета живота грађана Србије, нарочито оних који припадају рањивим друштвеним групама кроз унапређење владавине права на локалном нивоу, јачање друштвене кохезије, повећање одговорности локалних самоуправа као и учешће становништва у процесима доношења одлука.

Активности Swiss Pro програма који доприноси одрживом развоју региона у Србији Влада Швајцарске подржава са укупно 5,8 милиона евра.

Активности спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина.

Програм ће кроз други позив пружити техничку подршку, а затим и средства за спровођење пројекта у партнерству са цивилним сектором за највише 10 локалних самоуправа из програмске области које припадају трећој и четвртој групи према степену развијености.

Кроз јавни позив намењен цивилном сектору у ком право учешћа имају организације са искуством у спровођењу пројеката усмерених ка рањивим групама организатор ће подржати до 25 организација за спровођење пројеката у вредности од 10 до 14 хиљада евра.

Укупна вредност фонда за подршку социјално иновативним пројектима износи 420 хиљада евра.

Више информација о самом позиву критеријумима за избор корисника, начину конкурисања као и документација за пријављивање доступне су на веб сајту програма Свис про странци “конкурси”.

Извештава новинарка РТК Слађна Обрадовић Чукарић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *