За унапређење и развој ГИС–а у Крагујевцу, Книћу и Рековцу 146 000 евра

Градско веће на седници одржаној 12. јуна дало је сагласност на закључење Уговора о донацији за Унапређење и развој Географског информационог система – а у Крагујевцу, Книћу и Рековцу, између Канцеларије Уједињених нација и града Крагујевца.

Донација у износу од 146 000 евра је намењена побошању локалних капацитета за идентификацију, регулацију и интеграцију управљања и употребу геопросторних података дизајнирањем и увођењем Географског информационог система у Крагујевцу, Книћу и Рековцу. То ће значајно допринети ефикаснијем пружању административних услуга и бољем управљању земљиштем.

Чланови већа донели су и закључак о објављивању Јавног позива за подношење захтева за надоканду дела трошкова за осигурање усева, плодова и животиња.

Рок за подношење захтева тече од дана објављивања јавног позива на званичној интернет страници града Крагујевца, па до утрошка средстава планираних за ове намене, а најкасније до 15. новембра текуће године.

Максималан износ за осигурање усева по овом основу не може бити већи од 30 000 динара годишње по домаћинству, а за осигурање плодова до 70 000 динара по домаћинству. За осигурање крава и јуница максималан износ по домаћинству је 20 000 динара, а јагњади, приплодних оваца и овнова, до 18 000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *