За унапређење локалне инфраструктуре 3,4 милиона евра од УЕ

Програм Европске уније за локални развој ЕУ ПРО Плус који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције, објавио је јавни позив за пројекте локалне инфраструктуре, за које је Европска унија определила 3,4 милиона евра.

Позив је отворен до 31. јануара, а право учешћа има 99 локалних самоуправа из два региона Шумадије и Западне Србије и Јужне и источне Србије, које су укључене у реализацију програма ЕУ ПРО Плус.

Локалне самоуправе би требало да конкуришу са пројектима који доприносе бољем квалитету живота људи кроз унапређење јавних инфраструктурних објеката, укључујући и обнову и изградњу образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

У Крагујевцу је одржана једна од инфосесија које се спроводе везано за представљање Позива за подоношење предлога пројеката локалне инфраструктуре као и евалуционих критеријума и припрема обрасца за пријаву .

При избору пројеката посебна пажња биће усмерена на побољшање услова живота припадника и припадница угрожених група као и опоровак од последица Ковида 19.

Позивом је предвиђена подршка за изградњу или реконструкцију јавних објеката која треба да допринесе њиховој функционалности као и унапређењу енергетске ефикасности јавних објеката, њихове приступачности, унапређењу и заштити животне средине и урбане мобилности.

Европска унија подржава активности ЕУ ПРО Плус програма са 40 милиона евра, а реализацију програма води Министарство за европске интеграције.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *