За упис ученика у средњу школу планирано 72.522 места


Пријемни испити за упис у специјализована одељења средњих школа трајаће до 19. маја, а из Министарства просвете данас су навели да у овим школама има 4.928 слободних места, као и да се пријавило 7.200 кандидата.

Како је саопштило Министарство просвете, пријемни испити се организују ради провере посебних склоности које су потребне за упис у уметничке, балетске, музичке школе, специјализована одељења гимназија и специјализоване гимназије (Филолошка, Спортска и Математичка).

Ђаци који желе да се упишу у балетску и музичку школу полагаће испит 17, 18. и 19. маја од 10 часова.

Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику, физику, као и ђаци са посебним способностима за географију и историју испит је заказан за 18. мај.

За упис у билингвална одељења пријемни ће се одржати 18. и 19. маја.

Они који желе да упишу Математичку гимназију и специјализована математичка одељења решаваће задатке 19. маја од 10 до 12 часова.

Прелиминарни резултати пријемног испита (детаљна обавештења у средњим школама које спроводе пријемни испит) биће од 13 до 21. маја.

Коначни резултати пријемних испита биће објављени од 14. до 22. маја.

Из Министарства просвете истичу да припреме за завршни испит, који ученици полажу на крају школске године, теку по плану.

Навели су да је одржан пробни завршни испит, као и да су ученици имали прилику да се упознају са процедурама и провере своје знање пред одржавање завршног испита који је планиран за 17, 18. и 19. јун.

За упис ученика у први разред средње школе за школску 2024/2025. годину планирано је 72.522 места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *