Забавни програм за најмлађе поводом Дана града

Поводом прославе 6. маја – Дана града Крагујевца, ГТО „Крагујевац“ ће и ове године организовати богат забавни програм на најмлађе суграђане.

Програм ће бити организован на бини на Тргу војводе Радомира Путника, а започеће наступом Дечјег и омладинског фолклорног ансамбла Центра „Абрашевић“ у 11 часова.

Од 12 часова публику очекује Ђурђевдански маскенбал, у оквиру којег ће бити приказани сви пријављени такмичари за најбољу ђурђевданску маску.

Традиционално, избор се организује у три категорије, а бирају се најлепше појединачне, групне и породичне маске.

И ове године ово интересантно надметање привукло је велику пажњу најмлађих суграђана који ће приказати своју креативност и маштовитост, али и способност да у духу заједништва, породичног и пријатељског, припреме интересантне маске.

У оквиру програма наступиће бројни плесни клубови и карневалске групе из Лесковца и Лајковца.

У исто време професори и студенти Факултета педагошких наука ће реализовати програм под називом „Ђурђевданско разгибавање“, који ће обухватити мини спортски полигон, музичке и ликовне задатке, математичке загонетке и научне експерименте.

Иако ове године због васкршњих празника и ђачког распуста неће бити организован карневалски дефиле, чланови Удружења љубитеља фића ће се придружити дружењу са малишанима на Тргу.  

Од 18 часова, на бити на Тргу Радомира Путника, најмлађи суграђани ће бити у прилици да крену на „Пут око света са Леонтином“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *