Збринути за безбедност због оштећења пруге

Станари  улице Петра Даниловића у насељу Станово чије се куће налазе на растојању мањем од двадесет метара од пруге, последњих месеци приметили су на једном њеном делу  недостатак шрафова, прагова и улегнуће.

Забринути за безбедност неуспешно су покушавали да скрену пажњу или добију одговор надлежних да ли прети опасност?

Због конфигурације терена пруга у том делу Станова има нагиб, и при том је то најдужа пружна кривина.

У Инфраструктури железнице Србије кажу да су упознати са ситуацијом али да су грађани из овог дела Станова безбедни.

Власнике кућа у улици Петра Даниловића саграђене пре пола века, неке и скорије, овог лета повезује бојазан од истог звука, бојазан од возног реда.

Кажу да ослушкују са зебњом сваки пролазак  путничких или теретних возова, јер су недавно приметили на једном делу пруге недостатак прагова, шрафова, улегнуће, које како им се чини, из дана у дан је све израженије.

У јавном предузећу Инфраструктура железница Србије кажу да се редовно проверава безбедност железничког саобраћаја.

Нерачунајући  теретни  транспорт, возови су данас готово заборављено превозно средство. Српске пруге су старе.

Држава последњих година ради на обнављању пруга, међутим потресна несрећа која се прошле зиме десила на југу Србије, код грађана који живе у близини пруге у било ком делу земље буди неспокојство чак и када је ситуација за сада безбедна, како кажу надлежни за случај у крагујевачком Станову.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *