Заједничким радом институција стати на пут трговини људима

Светски дан борбе против трговине људима обележава се данас.

Установљен је како би се подигла свест о ситуацији у којој се налазе жртве трговине људима, као и у циљу промоције њихових права.

Крагујевачки Црвени крст током године организује бројне радионице и презентације како би упознао потенцијалне рањиве групе, али и све суграђане са овим глобалним проблемом.

Трговина људима представља кршење људских права и једна је од појава која погађа савремено друштво.

Борба против трговине људима захтева сарадњу локалне заједнице и невладиног сектора, а неретко је потребна и међународна сарадња.

Истраживања показују да су најбоља превенција добра информисаност и едукација, посебно деце и младих.

Стога је Црвени крст Крагујевац обратио пажњу на најмлађе и организовао онлајн едукацију током целе школске године како би се подигла свест о овом широко распрострањеном проблему.

Подаци показују да је спектар криминалаца широк.

Особа може постати жртва током путовања у иностранство или одговарајући на примамљив оглас за посао.

Дешавало се да су у трговину људима били укључени власници фабрика, менаџери, па чак и чланови породице жртве.

Црвени крст Крагујевац настоји да спречи трговину људима као и да жртвама помогне, а само заједничком и континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.