Заједно до достојанственог рада

Циљ перформанса “Заједно до достојанственог рада” који су организовали Синдикална организација фабрике “Застава оружје” и Савез самосталних синдиката Крагујевца је да се јавности представи у каквим условима раде жене у Србији.

Перформанс су извеле активисткиње Удружења за радна права “Роза” из Зрењанина.

“Заједно до до достојанственог рада”, је документарни перформанс Удружења за радна права жена “Роза” из Зрењанина.

Резултат је вишегодишњег истраживања које је зрењанинско удружење спровело од 2011. до 2018. године. Учеснице су биле раднице на различитим положајима у Србији.

У истраживању су учествовале припаднице лепшег пола различитог степена образовања, које су обављале пољопривредне радове, или запослене у фабрикама, канцеларијама, школама, општинским управама.

Теме које су обрађене односе се на мобинг, неисплаћене зараде, различите облике радне експлоатације.

Све учеснице се, како је речено, аматерски баве глумом. Намера је, кажу, да на специфичан начин представе, подсете, опомену на негативне примере, али и охрабре оне које се боре за права жена.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *