Заказана девета редовна седница градског парламента

Седница Скупштине града Крагујевца биће одржана 29. јуна.

Најважније тачке о којима ће одборници расправљати су организација градских управа, ребаланс буџета града за текућу годину, Кадровски план запослених у градским управама и стручним службама и Пословник Скупштине града.

После консултација са представницима одборничких група, председник Скупштине града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић, заказао је девето редовно заседање локалног парламента за 29. јун.

Једна од тачака биће предлог одлуке о организацији градских управа којом би Крагујевац добио управе које није до сада није имао, попут Управе за прописе.

Циљ је уједначавање правне праксе и свих аката Градског већа и Скупштине града како би били разумљиви и правницима и онима који то нису.
Намера је да све градске управе раде једнообразно када је у питању стил писања и израда тих аката.

Одлука о организацији градских управа условила је и предлог одлуке о ребалансу буџета града Крагујевца за текућу годину.

Такође, због успеха крагујевачких спортских клубова, издвајања за спорт биће увећана за око 40 милиона динара у односу на планирана.

Одборници ће, између осталог, расправљати и о Пословнику Скупштине града и Кадровском плану запослених у градским управама и стручним службама.

Девето редовно заседање градског парламента биће одржано 29. јуна у 9 часова.

Седницу ће директно преносити Телевизија Крагујевац.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *