Залихе крви стабилне

Залихе крви у Служби за трансфузију Клиничког центра Крагујевац тренутно су стабилне.

Томе су, према речима надлежних, допринеле многобројне акције прикупљања крви, у организацији Црвеног крста, локалне самоуправе и удружења добрвољних давалаца.

У Служби за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра увек се вредно ради, што је, кажу запослени, изузетан успех.

Потребе за крвљу и крвним компонентама су у порасту, али тренутно нема разлога за забринутост, с обзиром на то да су залихе стабилне, захваљујући људима добре воље, који организују и учествују у акцијама прикупљања драгоцене течности.

Захваљујући Служби за трансфузију крви, Организацији Црвеног крста, локалној самоуправи и Удружењу добровољних давалаца, број акција добровољног давалаштва у нашем региону је у порасту.

То је од посебног значаја, јер је само заједничким снагама могуће задовољити потребе грађана Крагујевца и Шумадијског округа за крвљу.

Иначе, крагујевачка Служба за трансфузију најсавременијом методом омогућава брзо и сигурно одређивање крвних група код деце.

Овом методом је, такође, омогућена олакшана идентификација специфичних антитела која могу бити узрок посттрансфузионих реакција и побољшано разрешење различитих имунолошких проблема.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *