Замена еКГ картица за ђаке током септембра

Да би постали корисници јавног градског превоза, или наставили са коришћењем ове услуге, ученици првог разреда основних и средњих школа током септембра треба да преузму или измене своје е-КГ картице.

Остале категорије корисника јавног градског превоза, радна популација, пензионери или социјално угрожени и особе са инвалидитетом за издавање е-КГ картице немају никакав рок, односно могу то да ураде сваког радног дана, а на трафикама да их једноставно допуне.

Прво издавање е-КГ картица за ђаке је бесплатно, а уколико их изгубе, издавање дупликата плаћају 300 динара.

Са почетком нове школске године, ученици имају и обавезу да своје е-КГ картице ажурирају.

За нову картицу неопходно је подношење старе. Процедура је већини ђака позната и једноставна.

Процењује се да ће око хиљаду нових средњошколаца користити јавни градски превоз.

Са укидањем ванредног стања у Србији, у Крагујевцу је јавни градски превоз наставио са радом, уз примену епидемиолошких мера.

У јавном превозу је обавезно ношење маске, путници треба да поштују означено растојање, возила се редовно дезинфикују.

Сви корисници јавног превоза, возачи и контролори поштују предвиђена правила и до сада никаквих проблема није било, потврђује Александар Поповић из градског комуналног предузећа.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Замена еКГ картица за ђаке током септембра”

  1. Može li neko da nam objasni zašto EKG karte dobijaju samo učenici koji svaki dan putuju a oni što koriste povremeni ne .Nastava će sigurno biti onlajn pa ni oni neće ići u školu ali će kartu imati i moći da je koriste a ucenici koji povremeno putuju moraće da plaćaju .Zašto diskriminacija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *