Запошљавање и напредовање јавних службеника мора да буде транспарентно

Усвајањем низа законских аката у оквиру процеса реформе јавне управе у Србији у последњих неколико година, промењени су услови под којима можете да постанете јавни службеник – како на централном, тако и на локалном нивоу.

Државна управа почела је да примењује праксу и правила које приватни сектор већ има.

Дефинисани су критеријуми који морају да буду испуњени у процесу запошљавања, како би грађанима на услузи били добри службеници.

О каквим је критеријумима реч, детаљније у извештају који следи.

Реформа јавне управе поставила је услове да запошљавање и напредовање државних службеника буде транспарентно и објективно, те да одабрани кандидати морају да поседују одређено знање, способности и личне особине потребне за успешно обављање послова.

Шта то у пракси значи објашњава Драгана Јанковић, помоћница директора Службе за управљање кадровима, која истиче да се процес селекције састоји из четири фазе кроз које се проверавају опште и посебне функционалне, као и понашајне способности кандидата.

Другим речима, проверава се, поред стручности, оријентација ка учењу и променама, способност изградње међуљудских односа, дигитална писменост, савесност, док се у четвртој фази селекције спроводи интервју пред комисијом.

Законом су успостављена и основна начела каријерног службеничког система за запослене у органима аутономне покрајине и јединицама локалне самоуправе.

У оквиру пројекта који спроводи Савет Европе, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Министарством државне управе и локалне самоуправе, активно учествује 50 општина.

У укупним активностима пројекта биће обухваћено 170 градова и општина у Србији, каже Тобиас Флешенкемпер, шеф мисије Савета Европе у Београду.

Пројекат је у два наврата финансиран новцем Европске уније и Савета Европе – са два милиона евра током 2016. и 2017. године, а потом дупло више током трогодишњег програма који је почео 2018. године – 4 милиона евра.

Законским решењима испуњене су основне претпоставке за професионализацију, деполитизацију, каријерни развој, напредовање у служби и стручно усавршавање на локалном нивоу власти.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *