“Запошљавање младих – потребе привреде и могућности Универзитета”

Према подацима Националне службе за запошљавање, око 3.000 младих Крагујевчана који имају мање од 30 година нема посао.

Како би се проценат незапослености младих смањио, локална самоуправа у сарадњи са партнерима планира организацију форума на тему „Запошљавање младих – потребе привреде и могућности Универзитета“.

Циљ је да млади добију конкретне информације на основу којих ће донети одлуку о избору будућег занимања и стручног усавршавања.

У оквиру форума биће одржано неколико дискусија у којима ће учествовати представници привреде, Универзитета у Крагујевцу и цивилног сектора.

Млади ће моћи да се информишу о понуди високообразовних установа и могућностима запослења након дипломирања, као и о кретањима на тржишту рада.

Да би се млади брже запослили, неопходна им је саветодавна подршка. Одржавање форума је планирано за почетак октобра, али ће коначан термин зависити од епидемиолошке ситуације.

Партнери града су Универзитет у Крагујевцу и Регионална привредна комора Шумадије и Поморавља.

Идеја је да се на крају направи заједнички документ који ће садржати закључке са форума.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *