Запрашивање комараца у четвртак 6. августа

Градска управа за друштвене делатности и послове са грађанима обавештавa грађанe и пчеларска друштва да ће у четвртак 6. августа, уколико временски услови буду повољни, у преподневним сатима бити изведена акција сузбијања ларви комараца.

Акција ће се спровести у приобаљу река и потока, Шумаричког језера и језера “Бубањ”.

Третирање ларви комараца ће бити изведено уређајима са земље, високоселективним биолошким препаратом, тако да нису потребне никакве посебне мере предострожности.

Истог дана у вечерњим сатима, уколико временски услови буду повољни, биће изведена и акција сузбијања одраслих форми комараца на два начина.

У оквиру Централног градског парка Шумарице, обавиће се дезинсекција комараца техником топлог задимљавања док ће третман свих осталих зелених површина на територији града Крагујевца (уже градско језгро, језеро Бубањ, језеро Шумарице, Кошутњак, паркови, зелене површине, травњаци и сл.) против комараца бити обављен редовном техником хладног замагљивања.

Третирање ће бити изведено уређајима са земље, средством које је безопасно за људе, тако да никакве посебне мере предострожности грађанства нису потребне, док пчелари морају да буду у приправности, јер препарат може неповољно деловати на пчеле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *