“Застава оружје” прославила 168 година постојања

Застава оружје прославило је 168. годишњицу најстаријег предузећа у групацији одбрамбене индустрије Србије.

Генерални директор Младен Петковић истакао је да је “Застава оружје” упорним радом успела да оствари добре резултате, прошири пословање, одржи квалитет производа и превазиђе бројне изазове са којима смо се суочавали, саопштило је то предузеће.
“Реализација плана у 2020. години у односу на 2019. била је већа за 6,63 одсто, док је у 2021. у односу на 2020. годину већа за 28 одсто, што је јасан показатељ континуираног раста.

У току ове године успели смо да потпишемо уговоре у вредности од 250 милиона долара, што је изузетно значајно за раст и развој не само Застава оружја већ и целе српске привреде и запослили смо 31 младог радника, од чега је 16 инжењера”, подвукао је генерални директор.

Снабдевање Војске Србије пешадијским наоружањем је приоритет, а поред тога производи се пласирају на пет континената.

“Ове године потписали смо највећи уговор до сада, а можда и један од највећих у целој наменској индустрији, у вредности од 234 милиона долара”, истакао је Петковић и објаснио да је у питању дугорочни аранжман којим је обезбеђен сигуран посао у наредних шест година, кад је реч о производњи и пласману цивилног асортимана за америчко тржиште.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *