“Застава терво“ донирала Војсци ново санитетско возило

Предузеће “Застава терво“ из Крагујевца, донирало је санинтетско возило војном здравству за потребе ангажовања припадника санитетске службе током ванредног стања.

У плану је да се припреми још возила, које би у кратком року, ставили на располагање потребама војног санитета.

Као плод домаћег рада и памети крагујевачко предузеће „Застава терво“ направило је санитетско возило, доказавши тако да постоји наша индустрија која може да задовољи све потребе тржишта.

Санитетско возило донирано је војном здравству за потребе ангажовања припадника санитетске службе током ванредног стања.

Радници овог предузећа су за 15 дана урадили оно за шта у нормалним околностима треба месец дана.

У плану је да се направи још возила, која ће у кратком року, бити стављена на располагање потребама војног санитета.

Крагујевачко предузеће “Застава терво“ успело је да заврши санитетско возило базирано на “Ивековој“ платформи, које је донирано војном здравству за потребе ангажовања припадника санитетске службе током ванредног стања.

Ово санитетско возило у потпуности је опремљено у складу са важећим стандардима у области медицинског транспорта. Омогућен је неометан рад медицинској екипи уз омекшане гибњеве, а унутрашњост болесничког простора обележена је полиестерским облогама и термички је изолована.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *