Застава ТЕРВО произвела нова возила за Војску Србије

Компанија Застава ТЕРВО започела је серијску производњу теренског возила Застава НТВ (Ново теренско возило) за потребе Војске Србије.

Реч је о два типа од по пет вишенаменских теренских возила максималне носивости 1,4 тоне, које је, изузев мотора, мењача и независног система вешања, у потпуности произведено у фабрици Застава ТЕРВО.

Нова серија возила за потребе Војске Србије које производи крагујевачка компанија Застава ТЕРВО за неколико дана би требало да се нађе у возном парку српске армије.

Ради се о новом теренском возилу које је произведено у два типа од по пет возла.    

Ново теренско возило Застава Терво носивости је 1,4 тоне,  савременог концепта “четири пута четири”, са независним ослањањем и аутоматским мењачем, који у комбинацији са разводником погона и модерним мотором дају оптималне вучно-динамичке карактеристике и респективно понашање у различитим теренским условима.

Корисници Застава НТВ су пре свега домаћа јавна предузећа и инострани купци са Блиског Истока и севера Африке, како у војној, тако и у цивилној варијанти.

Предузеће Застава Терво је основано одлуком Владе Србије у августу 2017. године као друштво са ограниченом одговорношћу за производњу теренских возила.

Тренутно запошљава око 120 радника, али би серијска производња овог теренског возила могла да отвори и нова радна места.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *