Заставини аутомобили изложени испред Скупштине града

На платоу испред Скупштине града власници аутомобила произведених у некадашњој крагујевачкој фабрици Заводи Црвена застава, довезли су своја возила из свих крајева Србије, како би их изложили пред  носталгичним Крагујевчанима.

Скоро сви у возном стању, очувани, сведоче епохи када је цела бивша Југославија била снабдевена возилима, а град Крагујевац центар аутомобилске индустрије.

Организатор манифестације је Застава Фан клуб из Крагујевца који броји све више чланова и међу млађом генерацијом. 

Пре педесет и четрдесет година, на платоу испред Скупштине града, тадашњи аутомобилски гигант Заводи црвена Застава, нови производни програм излагао је на истом месту.

Од фотографија тако поређаних и усликаних возила, настајале су разгледнице – Поздрав из Крагујевца.

Данас, на истом месту, неки нови клинци уз старе аутомобиле праве селфије. Из Крагујевца нови видео поздрав поред нанизаних фића, стојадина, југића.

Изложбу, касније и дефиле аутомобила организовао је Заставин Фан клуб по 15. пут у сарадњи са Градском туристичком организацијом.

За стотину аутомобила једва се нашло простора.

На славним каросеријама некадашњих заставиних возила стоје данашњи електрични.

Југо носталгичари у Крагујевцу уживали су у призору који се претворио у својеврсну информативну платформу за теме – где, како наћи делове, који сервиси их раде са много пажње и искуства и колико све то кошта? Власници поносно кажу – успомене се исплате.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *