Заштите од пожара, одбране од града и поплава

На првој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације, Шумадијског управног округа, усвојен је Оперативни план спровођења мера заштите од пожара на отвореном простору и шумских пожара.

Разматран је и извештај о припремама за одбрану од града, као и о стању водних објеката за одбрану од поплава, на водама 1. реда, на подручју Шумадијског управног округа.

Статистички подаци показују да је Ватрогасно-спасилачка бригада Крагујевца, од почетка 2019. године, до сада, имала чак 492 интервенције, рекао је на седници Окружног штаба, Ненад Милошевић, командир Ватрогасно-спасилачке бригаде.

Једна од важнијих тачака дневног реда седнице била је, превентивна мера заштите од пожара, као и одбране од града и поплава.

За противградну заштиту, на нивоу Републике Србије, у периоду од 2015. до 2017. године, просечно је, годишње, издвојено око 625 милиона динара.

Недавно су представници Државне ревизорске институције у Крагујевцу, представили извештај, који је показао да није на адекватан начин обезбеђено јединствено функционисање Закона о одбрани од града, као ни стабилно финансирање, нити правилна подела набављених противградних ракета.

Многе угрожене локалне самоуправе, међу којима је и Крагујевац, из свог буџета издвајају за набавку противградних ракета.

Међутим, показало се, да и поред тога, долази до штете од града.

Извештава новинарка Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *