Заштитимо децу у саобраћају

Градска организација Црвеног крста је од 10. септембра до 15. октобра, у сарадњи са Црвеним крстом Србије, Полицијском управом Крагујевац, образовним институцијама и предшколским установама спровела традиционалну акцију “Заштитимо децу у саобраћају”, 35. по реду.

Том приликом награђено је 16 аутора најбољих ликовних радова на тему Безбедност у саобраћају.

Приредбом предшколаца “Шта смо научили у саобраћају” коју су припремили малишани у вртићима “Колибри” и “Наша радост”, успешно је завршена 35. по реду акција “Заштитимо децу у саобраћају”.

Деца предшколског и раног узраста представљају најугроженије учеснике у саобраћају.

У том узрасту деца се осамостаљују, па у саобраћају учењствују као пешаци, возачи бицикла, ролера, скејта.

Тако се веома рано јављају на саобраћајницама без пратње родитеља.

На тему “Безбедност у саобраћају”, Градска организација Црвеног крста наградила је укупно 16 аутора најбољих ликовних радова из вртића предшколских установа “Ђурђевдан” и “Нада Наумовић”.

Циљ акције је да малишани утврде стечена и добију нова знања из области понашања у саобраћају.

У овогодишњој акцији одржано је 74 предавања за око 1800 ученика првог разреда и више од 1000 предшколаца у крагујевачким основним школама и обдаништима.

Упознавањем са мисијом Црвеног крста и цртаним филмом “Помоћко”, радило се на развијању осећаја за хуманост, солидарност, бриге о здрављу и личној хигијени и неговању здравих стилова живота.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *