Затворени базен неће радити до 2. септембра због годишњег сервиса

Затворени базен у Крагујевцу неће радити до 2. септембра због редовног годишњег сервиса.

У Спортско привредном друштву „Раднички“ кажу да ће након сређивања посетиоци имати знатно боље услове.

Са друге стране, отворени базени бележе рекордну посећеност овог лета.

Од почетка купалишне сезоне, 30. јуна, отворене базене посетило је 36.000 купача што је за три хиљаде више него током целе сезоне прошле године.

Као и сваке године током летњег периода врши се сређивање затвореног базена како би се објекат припремио за хладније месеце када на њему има највише посетилаца.

У Спортско привредном друштву „Раднички“ кажу да су влага и коришћење учинили своје и да доста тога треба урадити.

Током редовног сервиса биће сређене свлачионице и мокри чворови. Осим тога, у плану је да се побољша вентилација и осветљење на базену.

Затворени базен је највише посећен током хладнијих месеци када, осим бројних спортских клубова, објекат користе и грађани.

Током лета купачи углавном одлазе на отворене базене који, због високих температура, ове године имају велику посећеност.

Иако је купалишна сезона почела нешто касније, број посетилаца је већ сада већи него током целе сезоне прошле године.

Сређивање затвореног базена требало би да буде завршено 2. септембра када ће објекат поново бити отворен за грађане и спортисте.

До тада купачи на располагању имају отворене базене. Уколико временски услови то дозволе, у плану је да купалишна сезона на отвореним базенима траје до средине септембра.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.