Зависност од интернета и како се изборити

У основној школи “Мирко Јовановић“ одржано је предавање на тему “Зависност од интернета“, за ученике осмог разреда.

Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље, заједно са психологом из Музичке школе “Др Милоје Милојевић“, је едукацију организовао како би се основнцима објаснила граница између нормалне, рационалне употребе интернета и зависности.

Зависност од интернета се одређује према времену проведеном на интернету и његовом утицају на здравље, али зависи и од бројних других фактора.

Школска популација је недовољно информисана о овој теми. Ученици знају да је нормално проводити између једног или два сата дневно на интернету, али има и оних код којих је то време изузетно дуже.

Поред мноштво добрих страна, интернет има и негативне последице, јер се сматра својеврсном електронском дрогом која гута слободно време, смањује радни учинак, угрожава здравље.

Предавачи су осмацима представили све опасности од интернета, како да их препознају, али и које су добре стране.

Да би помогле у борби против зависности од интернета, бројне технолошке компаније произвеле су алате који могу да се користе за помоћ при блокирању или ограничавању приступа мрежи или сајтовима за гејминг.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *