Завод за ургентну медицину Крагујевац обележио 39 година рада

Завод за ургентну медицину Крагујевац обележио је 39 година рада и постојања.

На свечаној академији уручене су захвалнице и повеље најзаслужнијим предузећима и појединцима који су својим донацијама и хуманошћу допринели да екипе хитне помоћи, током две године пандемије, неометано раде и помажу грађанима Крагујевца.

Од 1983. године доктори, медицинске сестре и возачи су доступни грађанима Крагујевца 24 сата као хитна медицинска помоћ на терену.

Тада Хитна помоћ, сада Завод за ургентну медицину Крагујевац, на услузи је грађанима у свим околностима, па и у време пандемиje.

Уз велику помоћ пријатеља Завода, хуманих људи и донатора, појединаца и институција, лекари хитне неометано раде 365 дана у години опремљени најсавременијом медицинском опремом у новом простору.

У оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на ковид 19“, Завод за ургентну медицину је од Министарства здравља добио на коришћење девет нових возила.

Државни секретар у министарству, др Предраг Саздановић истакао је на свечаној академији да ће у најскоријем року Завод за ургентну медицину добити и појачање у виду нових медицинских радника.

Локална самоуправа обезбедила је Заводу протеклих година већи број возила и медицинску опрему, а финансирала је и санацију зграде оштећене прилоком поплава.

Запослени у Заводу су захвални свима који су допринели раду и развоју ове здравствене установе, истичући да им ниједан задатак не пада тешко и да је највећа награда победа живота.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *