Завод за здравствену заштиту радника од сутра у ковид систему

Завод за здравствену заштиту радника од сутра се враћа у ковид систем.

То је одлучено на седници Градског штаба за ванредне ситуације, а у циљу растерећења респираторне јединице за ковид пацијенте у крагујевачком Дому здравља.

Здравствену заштиту грађанима са симптомима корона вируса пружаће шест екипа, а респираторна јединица биће отворена сваког дана од 7 до 20 часова.

Актуелна епидемиолошка ситуација на територији Крагујевца, окарактерисана као ванредна, и повећан број прегледа пацијената са симптомима инфекције корона вирусом у респираторном центру крагујевачког Дома здравља, основни су разлози враћања Завода за здравствену заштиту радника у ковид систем.

Осим растерећења ковид јединице Дома здравља, отварање респираторног центра у Медицини рада, посебно је значајно за становнике који гравитирају ка тој здравственој установи, јер ће, у случају да сумњају на инфекцију Ковидом 19, у њој моћи да добију адекватну услугу.

Према речима надлежних, град Крагујевац чини интензивне напоре да се повећа број пријављених за вакцинацију преко портала еУправа.

Респираторна јединица у Заводу за здравстену заштиту радника почиње са радом у уторак, 23. марта и биће отворена радним данима и викендом од 7 до 20 часова. У њој ће бити ангажовано шест екипа.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *