Завршен конкурс за ИТ обуке НСЗ

Национална служба за запошљавање саопштила је данас да је завршен конкурс за бесплатне специјалистичке информатичке обуке и да је укупан број исправних пријава 7.859.

Највећи број пријављених кандидата који су испунили услове је са подручја Београда, око 3.000, затим са подручја Новог Сада и Ниша – нешто више од 800, док је у Крагујевцу пријављен 471 кандидат.

Програм специјалистичких информатичких обука представља наставак успешно спроведеног пројекта Владе Србије, који је у 2017. покренуо Министарски савет за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе Ана Брнабић.

Следећа фаза је одабир кандидата, у оквиру које се ће се вршити психолошко тестирање и провера знања енглеског језика, које спроводи Национална служба.

У наредној фази селекције ће извођачи обука тестирати основно познавање рада на рачунару.

Први циклус информатичких обука почиње у септембру у 10 градова у Србији, навела је Национална служба.

One thought on “Завршен конкурс за ИТ обуке НСЗ”

  1. Da li se pre testiranja može videti kako izgleda test nešto kao probni test čisto informativno. Mnogo mi je stalo da pohađam kurs IT obuke, ali u Kragujevcu će biti samo 25 odabranih što je mnogo malo u odnosu na interesovanje. Kada bi dali priliku zainteresovanim koji su baš u lošoj situaciji kao što sam ja to bi bio spas za egzistenciju i goli život. POZDRAV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *