Завршен Mеђународни фестивал дечјег књижевног стваралаштва у Крагујевцу

Доделом награда и пригодном представом која је одржана у Позоришту за децу и младе, завршен је Пети међународни фестивал дечјег песничког стваралаштва – Желим да будем дете.

Манифестацију су финансијски подржали град Крагујевац и Министарство културе и информисања. Фестивал је реализовало Удружење – Где су књиге, нема бриге.

За пет година, фестивал који је био намењен подстицању књижевног стваралаштва деце из крагујевачких школа, прешао је пут до познате регионалне манифестације. То потрђује чињеница да су литерарни радови пристизали на конкурс из 3 државе, 34 града, које је потписало 175 ученика.

Награђени и похваљени радови објављени су у Зборнику који прати манифестацију.

Пети међународни фестивал дечјег песничког стваралаштва – Желим да будем дете окупио је професоре, глумце, дечије писце.

Обишли су градске школе, песме су читале на тргу код Крста, али и у Удружењу особа са инвалидитетом. Крагујевац је током дана личио на дечју књижевну престоницу Србије, наводи писац,и идејни творац Александар Јањушевић.

Фестивал је стекао и пријатеље, а то је преко 20 градских установа, школа, предузетника који су помогли реализацију веселе, маштовите и све бројније дечије међународне књижевне манифестације.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *