Завршен пројекат “Покрени своју будућност“

Студентска организација „Аjсек“ у Крагујевцу завршила је пројекат „Покрени своју будућност“.

Током овог програма, волонтери из Туниса, Турске и Чешке организовали су радионице, у оквиру којих су младе Крагујевчане упознали са традицијом и културом њихових земаља, али и помагали им у савладавању енглеског језика.

Око 250 основаца и средњошколаца, учесника у пројекту, који је трајао пет седмица, добило је захвалнице.

Идеја пројекта „Покрени своју будућност“ је да утиче на свест средњошколаца и основаца о неформалном образовању и подстакне их да улажу у себе и шире своја знања и видике.

Млади су могли да сазнају како је живети негде другде, ван Србије, какве обичаје и културу имају други, а то је била и прилика да боље науче енглески језик.

Волонтери из Туниса, Турске и Чешке одржали су за 250 основаца и средњошколаца интерактивне и едукативне радионице које су трајале пет недеља.

Кроз језичке радионице основци и средљошколци су могли да се упознају са културом земље из које студент волонтер долази, али и да савладају основе новог језика.

Основци и средњошколци кажу да су радо похађали радионице, да су се информисали о традицији и обичајима других народа, али и да су се дружили.

Учесницима су, по завршетку пројекта, на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу, уручени сертификати о одслушаним едукацијама и стеченим вештинама.

Пројекат „Покрени своју будућност“ биће организован и током летњег распуста, најавили су организатори.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *