Завршена прва фаза пројекта за развој ловног туризма у Шумадији

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља завршава прву фазу пројекта „Развој ловног туризма у Шумадији“, а у току су и два велика међународна пројекта.

Један је промовисање бренда АДРИОН у туризму, што подразумева и нови приступ развоја туризма, у оквиру кога је урађена гастро-мапа за Шумадију и Поморавље.

Други је пројекат Међурегионална мрежа електромобилности за међуградску нискоугљеничну мобилност.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља је, у партнерству са општинама Рача, Баточина и Кнић, крајем 2019. године започела реализацију међуопштинског пројекта за развој туризма на територији Шумадијског округа.

Овај програм представља део иницијативе покренуте на територији Шумадијског округа, у циљу развоја ловног туризма.

Завршена је прва фаза која подразумева опремање објекта ловачког дома у Рачи, реконструкцију и доградњу ловачког дома у Гружи, адаптацију и санацију ловачког дома у Баточини.

Регионална агенција за економски развој Шуамдије и Поморавља спроводи пројекат и са Немачком агенцијом  за међународну сарадњу и Минстарством за европске интеграције.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља укључена је и у два велика међународна пројекта у оквиру Јадранско- јонског програма.

Један је промовисање бренда АДРИОН у туризму, који обухвата промотивне алате, као што су: мапа чула, вишејезична веб платформа и изложбени центар.

У оквиру овог пројекта урађена је гастро-мапа за Шумадију и Поморавље, као и апликација за туристичку понуду за мобилне уређаје.

Од пројекта Међурегионалне мреже електромобилности за међуградску нискоугљеничну мобилност очекује се јачање капацитета за планирање и имплементацију Јадранско–јонских међурегионалних мрежа за електромобилност и повезивање регионалних малих мрежа за инфраструктуру.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *