Завршена стручна пракса у Градској управи за 29 студената

Стручну праксу организовану у осам градских управа, у оквиру програма Пружање подршке јавне управе високошколским установама у процесу образовања, успешно је обавило 29 студената Универзитета у Крагујевцу.

Тим поводом, студентима Правног, Природно-математичког и Факултета инжењерских наука који су похађали праксу, додељени су сертификати.

Примена стечених професионалних знања кроз радне задатке будућих послодаваца, основни је циљ стручне праксе.

За ову врсту усавршавања у градским управама пријављено је 45 студената основних студија, од којих је 29 успешно обавило једномесечну праксу током фебруара.

Студенати Економског факултета, њих деветоро, стручну праксу обавиће у мају.

Потврда о успешно завршеној пракси за њих представља пут ка добром запослењу.

Стручна пракса реализује се на основу Споразума између државних и других органа, локалних самоуправа и универзитета у Србији.

Град Крагујевац и крагујевачки Универзитет су потписници овог споразума.  

Студентима су током праксе додељени ментори и супервизори. Програм стручне праксе у градским управама први пут се ове године организује на иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *