Завршетак изградње Сименсових производних хала за 15 дана

Генерални директор компаније Сименс у Србији, Удо Ајхлингер изјавио је за Телевизију Крагујевац, да ће производне хале у Крагујевцу бити завршене у наредних 15 дана, након чега почињу обуке за запослене.

Према његовим речима, у две крагујевачке фабрике, које гради фирма Милановић инжењеринг, од фебруара 2020. године Сименс ће производити трамваје бренда „авенио“.

Представници Мајнд парка су, на сусрету инжењера, подсетили да је 20-годишња успешна сарадња „Милановић“-а и „Сименса“ настављена у духу развоја обе компаније.

Извршни директор „Мајнд парка“ Дарко Ђорић је рекао да је главни покретач посла више од 200 младих инжењера и нагласио да је основан посебан едукативни центар који се бави обуком младих и квалификованих радника.

Директор Сименса у Србији Удо Ајхлингер је рекао да ће се у два фабричка погона у Крагујевцу, које гради фирма Милановић инжењеринг, од следеће године производити трамваји Сименс и да су први већ купљени за немачки град Бремен.

Он је у интервјуу за Телевизију Крагујевац рекао да фабрика Милановић инжењеринг коју је Сименс купио производи компоненте за шинску индустрију, а да се од 2020. очекује почетак производње финалног производа.

За производњу трамваја бренда „авенио“ неопходни су, тврди Удо Ајхлингер, квалификовани радници, а пре свега млади и образовани инжењери.

Став директора Сименса у Србији деле и запослени у крагујевачкој фабрици. Млади инжењери који раде у компанији Сименс мобилити у Крагујевцу кажу да се обе компаније – и Сименс и Милановић рапидно развијају и да је сарадња инжењера неопходна.

Улагање у младе кадрове, поред савремене технологије заједнички је приоритет Сименса и компаније Милановић индустрис груп. Зато је основан посебан едукативни центар у коме се млади инжењери додатно обучавају за технолошки захтевне производне процесе.

До сада је у Мајнд парку обучено више од 60 запослених у производњи. Идеја челника Мајнд парка је да не раде једноставне обуке, већ захтевне, у складу са технологијом којом се свакодневно баве, уз напомену да константно раде на унапређењу знања, освајању нових технологија и развоју нових производа.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *