Завршна конвенција коалиције “Морамо“ у Крагујевцу

Крагујевац је град промена и због тога је изабран за завршну конвенцију коалиције „Морамо“, поручили су представници ове коалиције са јучерашње конвенције.

Залажу се за борбу против корупције и промену система који, како наводе, треба да буде достојан човека.

Коалиција „Морамо“ разликује се од осталих учесника предизборне кампање, јер је чине активисти који су се упознали на улицама током највећих грађанских протеста, чуло се на завршној конвенцији у Крагујевцу.

У овој коалицији, између осталог, залажу се за укидање подела у друштву по партијској приопадности.

Коалиција „Морамо“ је нова политичка опција у Србији која нуди одговоре на питања како живети боље и дуже и како развити Србију на другачији начин. Глас за „Морамо“ је глас и против незаконитог рударења литијума и бора у Србији, кажу њени представници.

Специјални гости конвенције били су копредседник Европске зелене партије Томас Ваиц и Мар Грасија, генерална сектретарка Европске партије зелених. Они су нагласили да је коалиција „Морамо“ посебна по томе што говори о ономе што је у интересу свих, а то су вода, ваздух и земља.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *