Завршна пројекција филма „Отворених очију“ у музеју „21. октобар“

У музеју „21. октобар“ организована је завршна пројекција филма „Отворених очију“ Горана Николића, параолимпијца и маратонца.

Овај документарни филм говори о његовом подвигу – 55 маратона које је истрчао за исто толико дана. Режију потписује Марко Новаковић.

Посебна пројекција филма “Отворених очију” који носи снажну мотивациону поруку о упорности, истрајности и подвигу једног човека, одржана је у крагујевачком музеју.

Горан Николић, параолимпијац, се упустио у несвакидашњи подухват и истрчао 55 маратона за 55 дана.

Посебно је занимљиво што је филм приказан у музејској кино-сали у којој су се до сада, углавном, приказивали филмови анти-ратне тематике.

Из музеја кажу да су желели да пренесу снажну поруку деци и да планирају да се упусте у још оваквих пројеката.

Филм је приказан у више од 50 градова у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, као и на фестивалима у Мелбурну, Чикагу и Ванкуверу.

Директори бројних основних и средњих школа су изразили жељу да филм буде приказан ученицима, а овој пројекцији су присуствовали ученици медицинске школе “Сестре Нинковић” у Крагујевцу.

Горан Николић у априлу почиње нов подухват – 77 маратона за 77 дана како би прикупио новчана средства за завршетак фискултурне сале Богословије у Крагујевцу.

Након завршетка овог пројекта, Николић се нада да ће будући маратони које ће истрчати бити искључиво из задовољства.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *