Заживеле омладинске картице

У циљу унапређења сарадње са младима, Град је омогућио грађанима узраста од 16 до 30 година остваривање права на коришћење услуга са посебним погодностима у градским установама, али и приватним предузећима.

Око 20 субјеката који се баве пружањем услуга и 300 младих се пријавило за омладинске картице.

Омладинске картице омогућавају младима помогности за коришћење одређених услуга, као што су куповина књига, стоматолошки и офталмолошки прегледи, попусти за карте за базен, коришћење спортских терена, услуга у кафићима.

Право на погодности могу да остваре млади који имају од 16 до 30 година, који су државаљани Републике Србије и имају пребивалиште на територији града Крагујевца.

У згради Градске управе потписан је споразум између града и субјеката који пружају услуге, а који су се пријавили на позив за омладинске картице.

Књажевско-српски театар је једна од привих установа која је остварила сарадњу са Канцеларијом за младе.

Омладинске картице издаје Канцеларија за младе, а бројни попусти ће власницима ове легитимације направити значајну уштеду у буџету.

Град Крагујевац је овим гестом желео да подстакне младе да активно и квалитетно организују своје време и негују здраве стилове живота.

Тако ће се, тврде, унапредити њихов положај у друштву.    

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *